KERSTBORREL ORGANISEREN? NIET DOEN!

Huh? Geen kerstborrel organiseren? De vorige blog ging nog over de belangrijke redenen om een kerstborrel te organiseren en nu zeg je niet doen…

En heb ik je aandacht? Natuurlijk moet je de kop niet al te letterlijk nemen. Ik wil je eigenlijk alleen maar wijzen op 2 alternatieven voor het zelf organiseren van een kerstborrel.

 

1. Nieuwjaarsborrel

MAg ij de kerstborrel organiseren, maar heb je hier echt geen tijd meer voor? Je bent te druk met de eindejaarsdeadlines of de decembermaand is al helemaal volgepland. Doe het dan eens anders en denk eens aan een nieuwjaarsborrel. Net zo leuk en misschien wel iets makkelijker haalbaar. Ook daar zijn wel een aantal goede redenen voor te bedenken:

 

Minder drukte

In december loopt iedereen van hot naar her. Sla je agenda maar eens open. Er is genoeg te doen. Dit geldt waarschijnlijk voor iedereen. In januari zijn de agenda’s vaak weer leeg en is een datum voor de hele zaak makkelijker te prikken. Bovendien wordt er in januari vaak geklaagd dat het zo’n saaie maand is. Mooi moment dus om een gezellige borrel te organiseren! De redenen voor het organiseren van een kerstborrel blijven nog steeds van toepassing. Alleen het tijdstip verplaatst.

 

Goede voornemens

Het nieuwe jaar is sinds jaar en dag het moment voor goede voornemens. Geef zelf het goede voorbeeld en organiseer de eerste borrel in 2019! Leuk doornemen toch. Ook het moment om de zakelijke voornemens voor het bedrijf te bespreken met jouw collega’s.

 

Locatie

“Waar” is een van de eerste vragen bij het organiseren van de kerstborrels. Ik hoor je denken: ”tijd genoeg”. Maar over 1,5 maand is het al zover. Veel populaire locaties zijn in de ze drukke maand al snel volgeboekt. In januari daarentegen, hebben ook locaties veel minder op de planning staan. Zij hebben daardoor alle tijd om jou en jouw collega’s een fantastische avond te bezorgen. Leuke extra, sommige locaties hanteren ook nog eens lagere tarieven in de rustiger maanden.

 

Als je besluit de borrel op de zaak te houden, kan je heel veel kanten op met de decoratie. Of je laat de kerstversiering wat langer hangen en verlengd hiermee de knusse, gemoedelijke kerstsfeer. Als de kerstdecoratie al is opgeborgen kan je los gaan op een thema. Leuke thema’s voor deze periode: après ski, great gatsby, of winterwonderland.

 

2.Uitbesteden

Denk je nu nog steeds: “hartstikke leuk allemaal, maar ik weet nog steeds niet waar ik moet beginnen”. Of ben je nog steeds te druk met jouw dagelijkse werkzaamheden. Check dan onze checklist of besteedt de organisatie eens uit. Met een professioneel bureau aan jouw zij, weet je zeker dat alles tip top voor elkaar is. Zij nemen jou (een deel) van de organisatie uit handen, waardoor jij tijd over hebt voor andere – leuke – dingen. Bovendien heb jij dan ook een ontspannen kerst- of nieuwjaarsborrel, waar je dan ook lekker van kan genieten.

 

Holland Events creëert al jaren zakelijke evenementen met een feestelijk karakter, waaronder kerst- en nieuwjaarsborrels.  Neem gerust eens contact met ons op. Met onze ervaring nemen wij graag jouw zorgen weg en helpen je met de organisatie van (een deel) van jouw kerstborrel.