KERSTBORREL, HOEZO? 3 REDENEN

 

Tijdens het schrijven van dit blog, schijnt de zon vrolijk door mijn raam naar binnen en is het buiten nog ruim 20 graden. Tegelijkertijd liggen de pepernoten al in de winkels, worden de kerstshows al opgebouwd en is het ook voor ons alweer tijd om na te gaan denken over de invulling van de altijd gezellige decembermaand. Want het is nog maar 75 dagen tot de kerst! Korte dagen, lange, donkere avonden, kaarslicht en gezellige lampjes. Haardvuur, kersttrui, warme drankjes, uitgebreide diners of heerlijk fingerfood. Wat is dit toch een fijne tijd!

 

Super leuk die feestmaand. Sinterklaas, Kerst, Oudjaarsdag. December is een volle maand. Verplichtingen naar familie, vrienden en werk? En dan ook nog de kerstborrel na werktijd. Waarom zou je eigenlijk een kerstborrel organiseren?

 

1. Om het team te bedanken

Het jaar is bijna voorbij, tijd om het team te bedanken voor hun inzet en een succesvol jaar af te sluiten. Door hen een gezellige borrel aan te bieden, laat je blijken dat je waardeert wat zij voor de zaak doen. Vergeet vooral niet de bedankspeech in te plannen. En je hebt gelijk een mooi moment om het kerstpakket uit te delen. Veel persoonlijker dan het af te geven aan hun bureau.

 

2. Team spirit boosten / elkaar op een andere manier leren kennen

Dag in dag uit werk je samen met je collega’s en ben je met zijn allen voor hetzelfde belang aan het werk. Je weet van jouw naaste collega’s exact wat hun werkwijze is en hoe je ze het beste kan benaderen. Hoe leuk zou het zijn als je ze eens op een andere manier leert kennen. Zonder computerschermen ertussen. Gezellig, in een relaxte sfeer, kan je het ook eens over iets anders hebben dan de lopende projecten.

 

3. Om een succesvol jaar af te sluiten

De kerstborrel is een goed moment op het jaar af te sluiten en de resultaten te bespreken. Hiermee is de link zo gelegd naar het nieuwe jaar.  Wat zijn de plannen, welke strategie wordt er gevolgd en welke nieuwe ontwikkelingen zijn er gaande. Dit is toch veel leuker met een drankje en een hapje in de hand. Eigenlijk heb je hier dus twee redenen voor een kerstborrel.

 

Schiet je al in de stress bij het idee dat je een kerstborrel moet organiseren voor al jouw collega’s of team! Weet je niet waar je moet beginnen? Download dan onze leuke checklist met tips voor een gezellige borrel. Of denk er eens aan de organisatie uit te besteden. Zo kan jij zelf ook ontspannen genieten van de gezelligheid, zonder de spanning of alles wel goed loopt en het programma wel volgens het draaiboek verloopt.  Holland Events helpt je graag!

 

 

033-3030770 | www.holland-events.nl | info@holland-events.nl